De As VZW

Sla navigatie over

Home Afdelingen Dagopvang minderjarigen 't Vonderke Nieuws

Nieuws

Container = bureau

Container = bureau

Ons bureau maakte plaats voor ons klaslokaal. Het lokaal waar kinderen/jongeren naar toekomen samen met hun juf of meester. Het lokaal waar de logo doorgaat. Het lokaal waar de voorleesmoeder haar verhaaltjes en liedjes naar voorbrengt. Het lokaal waar de omi vista is ondergebracht. Het lokaal waar ...

Maar waar doet onze coördinator zijn computerwerk dan? Waar vinden zich gesprekken met ouders/begeleiders/... dan plaats? Waar kunnen we onze dossiers allemaal in orde houden? ...

Sinds enkele maanden staat er op ons koertje een container dat werd ingericht tot bureau.  

Lees meer

Week van de vrijwilligers!

Week van de vrijwilligers!

Vrijwilligers! Wat ben je zonder!

Mensen met een groot hart. Die steeds voor je klaar staan. Stuk voor stuk onmisbaar in de grote schakel van onze werking.

In de week van de vrijwilligers vergeten wij, 't Vonderke en Markdal hen niet. Nu mogen wij ze eens in de watten leggen.

Onze kinderen/jongeren/volwassenen maakten verse soep, koekjes/wafeltjes en een soepkom. De soep werd in het Vonderke gemaakt. In de bakateljee werden de koekjes en wafeltjes gebakken. En de soepkom van keramiek maakten de volwassenen in de Boomgaard. Een mooi pakketje om aan onze vrijwilligers te geven.

 

Een dikke merci!

Activiteit gebracht door studenten

Activiteit gebracht door studenten

Studenten vanuit de Hogeschool PXL te Hasselt brachten een zelfgemaakte activiteit naar voren in het Vonderke. 

Via de activiteit stimuleerden ze de 5 zintuigen van onze kinderen/jongeren. 

*fluosticks in de donker -> stimuleren van de ogen

*ballonnen met verschillende texturen -> stimuleren van de tast

*klankbuizen -> stimuleren van de oren 

*geuren van fruit -> stimuleren van de neus

*fruit proeven -> stimuleren van de smaak

Het was een fijne samenwerking. Dank je wel voor de aangename namiddag.

Lees meer

Samen in de kleuterklas

Samen in de kleuterklas

Voor de kerstvakantie waren we welkom in het instapklasje van de VBS.

De juf had een tik tak activiteit met thema kerst voorzien. Iedereen ging graag in de zithoek zitten en keek er naar uit om tik tak land te betreden. Na de activiteit konden we nog samen spelen op de speelmat. Iedereen genoot er zichtbaar van.

Lees meer

Winternamiddag/avond voor de warmste week

Winternamiddag/avond voor de warmste week

Een meisje van Hoogstraten zocht een goed doel om te steunen. Dit werd het Vonderke van VZW Markdal.

Wafeltjes, snoep, soep, cake, chocomelk, koffie, ... werden verkocht aan de vele mensen die aan hun warme thuis langs kwamen.

Bedankt Ethel, familie en de vele mensen voor jullie warm gebaar.

 

Ethel jij hebt iedereen van zijn stoel geblazen. Woooow, een super meid! 

https://dewarmsteweek.stubru.be/actiefilm/ethel-bakt-koekjes-voor-vzw-markdal

 

Lees meer

Warmste week weekend 't slot

Warmste week weekend 't slot

JH ’t Slot vzw (Wortel) organiseerde ‘Het Warmste Weekend’

ten voordele van Dagopvang ‘t Vonderke

 

Op 8-9-10 december 2017 organiseerde Jeugdhuis ’t Slot in haar eigen lokalen te Worteldorp ‘Het Warmste Weekend’, dat kadert in de Warmste Week van Music for Life (Studio Brussel).

De organisatoren stelden 2 criteria op voor de selectie van een goed doel uit de reeks van goede doelen die op de Music For Life-lijst waren ingeschreven: een doel uit eigen regio, én ten voordele van de jeugd. Op die manier kwamen ze terecht bij ‘Dagopvang ’t Vonderke’ uit Merksplas.

https://dewarmsteweek.stubru.be/actiefilm/vzw-t-vonderke-voor-markdal-vzw

 

Lees meer

Kinderclub de Spetter doet mee met de Warmste Week

Kinderclub de Spetter doet mee met de Warmste Week

Iedere morgend brengt de Spetter 1 van onze kinderen naar het Vonderke toe. Ook bij hen begonnen de warmste-week-kriebels te kriebelen. Wij gingen alvast een kijkje nemen tijdens het peuterspeelpunt.  De lekkere geur van de wafeltjes die ze verkopen kwam ons direct te gemoed. Deze week kunnen de kinderen nog een beetje verder spelen terwijl de ouders een tasje koffie/thee drinken. 

 

Lees meer

Kerstmarkt Qworzo voor de warmste week!

Kerstmarkt Qworzo voor de warmste week!

Weken leefden de kleuters en lagere schoolkinderen naar hun kerstmarkt toe. Hun evenement voor de Warmste Week van Music For Live!

Bezoekjes gingen over en weer tussen Qworzo en 't Vonderke. Knutselwerkjes en lekkere versnaperingen werden gemaakt. Wees maar zeker dat het een geweldige, gezellige drukte was op de kerstmarkt.  Het Vonderke en Markdal ging de sfeer opsnuiven. En van opsnuiven gesproken!!!!! Markdal stond ter plaatse lekkere wafeltjes te bakken! 

Lees meer

Music for live bij Janssen Pharmaceutica

Music for live bij Janssen Pharmaceutica

Een kerstmarktje bij Janssen Pharmaceutica! 12 verschillende VZW werden door verschillende werknemers naar voor gebracht om te steunen. Vele initiatieven werden op poten gezet waar de kerstmarkt er 1 van was.

We gingen samen achter ons kraampje staan om verschillende producten aan de mensen te verkopen. De lekkere wafeltjes/koekjes en cakejes van Markdal verkochten als zoete broodjes. Net zoals de lekkere snoepzakjes en de alcoholvrije gluhwein. De houten producten van Markdal werden ook verkocht. En de kinderen/jongeren van 't Vonderke hadden voor deze gelegenheid badzout gemaakt.

Het was een gezellige drukte!

 

 

 

Lees meer
Archief