De As VZW

Sla navigatie over

Home Afdelingen Externe begeleiding Team Mobiel Nieuws

Nieuws

Dit betekent "externe begeleiding " voor Martina

Dit betekent "externe begeleiding " voor Martina

De begeleiding door 'team mobiel' betekent vooral een bekrachtiging van mijn nog voelbare mobiliteit.

Waar ik me afgeremd voel door beperkingen,werkt het als een open deur die mogelijkheden laat zien.

Ik voel me erdoor bevestigd , dat ik mijn behoefte terug durf te voelen en dat er concrete hulp geboden wordt om terug vertrouwen op te bouwen. Dit zorgt ervoor dat ik,me niet richt op wat niet meer kan maar terug energie geef aan heropbouw van mijn dagelijkse zelf en ik hoef dit niet alleen te doen. De begeleiding stimuleert me om oplossingsgericht te denken. Dit is een wereld van verschil en opent nieuwe werelden waar ik onbezorgd en vrij van kan genieten. Het maakt mij terug gelukkig in het bestaan. Het is van een onschatbare waarde.

 Martina

 

Benny leert koken

Benny vertelt: "Ik ben Benny en zou graag leren koken. Daarom stelde ik deze vraag aan mijn begeleiding. Omdat ik geen ervaring heb met koken, beginnen we met vrij eenvoudige gerechten. Deze maken we verschillende keren samen, zodat ik het binnenkort alleen kan. We zijn gestart met tomatensoep. De eerste keer was het moeilijk. De tweede keer ging het al veel vlotter. Mijn lievelingsgerecht is tiramisu. Dit hebben we ook al gemaakt. Mijn begeleiding maakt steeds een stappenplan met de te volgen stappen. Ik heb dadelijk getrakteerd aan mijn moeder en onze poetshulp. Ze vonden hem heerlijk. Ik kijk er naar uit om nog veel bij te leren!"

 

 

Lees meer

Mathias werkt ook in Carrefour Easy te Poppel

Mathias werkt ook in Carrefour Easy te Poppel

Naast mijn werk in het WZC , ga ik 2 volle dagen per week op woensdag en vrijdag werken in de Carrefour Easy te poppel. Omdat ik dicht bij het werk woon, kan ik met de fiets naar mijn werk.

 

Ik kijk 's morgens eerst na of er nog voldoende javel en melk in de rekken staat. Na deze vaste taak, vul ik in de schabben aan wat er met de vrachtwagen geleverd werd zoals het water, honden eten, poezen eten, frisdrank, mayonaise...

 

Ik werk heel graag in de Carrefour omdat ik toffe collega's heb. Als ik een vraag heb, kan ik altijd bij hen terecht. Soms vragen de klanten aan mij iets. Ik probeer ze dan zelf te helpen. Als ik ze niet kan helpen, vraag ik hulp aan een collega. Ik vind het heel belangrijk dat ik vriendelijk ben tegen de klanten.

 

 

Mathias werkt al 4 jaar in het WZC OLV van de Kempen te Ravels

Mathias werkt al 4 jaar in het WZC  OLV van de Kempen  te Ravels

Ik werk ongeveer 4 jaar , elke dinsdag en donderdag van 8 -13u in het WZC Home OLV van de Kempen te Ravels. Mijn werk is gestart als stageplaats tijdens de laatste 2 jaar van mijn schooltijd. Na de school ben ik hier als vrijwilliger blijven werken onder de vorm van "begeleid werken". 

Mijn taken in het WZC zijn : de tafels dekken, tafels afruimen, de watertoer, bedden opdekken en helpen bij het geven van maaltijden aan de bewoners. 

Ik kom zelfstandig met de auto naar het werk. Zonder dat mijn ouders me hierbij hoeven te helpen. Ik ben hier heel trots op. 

Ik werk graag in het rusthuis omdat ik graag met de bewoners in contact kom. Ik heb hele goede collega's !

 

 

Rob werkt bij paardenfokkerij 'de Goedereede'

Rob werkt bij paardenfokkerij 'de Goedereede'

Sinds mei 2016 helpt Rob 3 halve dagen per week in de paardenfokkerij 'de Goedereede' te Retie.

Taken die hij er voornamelijk uitvoert zijn: uitmesten van de stallen, paarden buiten zetten en voederen. Ook leert hij er op verschillende manieren invlechten van de manen.

Rob over zijn werk: "Paard rijden is mijn hobby, dit begeleid werk geeft me daginvulling . Ik kan bezig zijn met wat ik graag doe en zo vliegt mijn dag voorbij. Ik heb goede collega's, er is ruimte voor humor op het werk. We praten veel over paarden, we delen dezelfde passie."

Kristel werkt bij frituur Bax-Bis in Weelde

Kristel werkt bij frituur Bax-Bis in Weelde

Sinds april 2016 gaat Kristel elke vrijdagvoormiddag helpen in frituur Bax-Bis. Dit onder de vorm van begeleid werk. 

Kristel over haar werk:

Ik kom heel graag werken.  

Mijn taken in de frituur zijn: de eitjes koken, de eitjes pellen, het bestek inrollen in servietten, ajuin pellen, de ajuin voor de berenpoot snijden en voor het stoofvlees snijden...

" Ik vind het hier zo plezant dat ik hier niet meer weg wil !"

" En frituur Bax-Bis heeft de lekkerste frietjes, koude schotels, smoskes en stoofvlees van héél het land." 

Martina oefent met begeleiding een aantal fiets-trajecten ..

Martina oefent met begeleiding een aantal fiets-trajecten ..

...om daarna dezelde trajecten zelfstandig te kunnen uitvoeren.

Martina: " Door een fietsongeval heb ik een hersenletsel opgelopen. Ik fietste graag en nu is dat weer opnieuw zo. Dankbaar ben ik naar de trajectbegeleiding omdat ik hierdoor weer vertrouwd wordt met het gebruiken van een driewieler ,die me de mogelijkheid biedt, verplaatsingen in de open lucht te doen. Dit geeft me een gevoel van vrijheid,waar ik zo van kan genieten..het bezorgd me weer 'aroma' in het dagelijkse leven zoals je op deze foto kan zien ! "

Wesley gaat begeleid werken bij het chape bedrijf Braspenning- Van Dingenen te Merksplas

Wesley gaat begeleid werken bij het chape bedrijf Braspenning- Van Dingenen te Merksplas

Elke vrijdagvoormiddag gaat Wesley helpen in het magazijn van het chapebedrijf Braspenning - Van Dingenen.

De taken die Wesley mag uitvoeren zijn : de hal keren, wegwerp paletten uit elkaar halen, de camionette stofzuigen, de post halen en naar de bureau brengen, plastiek van de netten verwijderen....

Af en toe kan hij met de vrachtwagen meerijden of mag hij het oud papier mee wegbrengen. 

Archief