De As VZW

Sla navigatie over

Home Afdelingen Dagopvang minderjarigen 't Vonderke Nieuws

Nieuws

Turnhout Culinair

Turnhout Culinair

Turnhout Culinair klinkt lekker en zal ook lekker zijn!

Enkele beenhouders van Merksplas en omstreken zetten hun krachten bij elkaar om lekkere hapjes naar voor te brengen. Drie dagen lang vind je hen terug op de grote markt in Turnhout. nl op 3, 4 en 5 augustus. (zie foto)

Het verhaal wordt nog mooier wanneer je weet dat ze hun opbrengst schenken aan een goed doel. Het Vonderke werd helemaal warm van deze boodschap.

Sportdag

Sportdag

Eind juni organiseerden personeel van Janssen Pharmaceutica een geweldige sportdag. Deze ging door in het Hofeind te Merksplas.

Iedereen kwam te samen; Markdal, Hoogmark, den boomgaard en wij natuurlijk het Vonderke.

Samen in beweging! 

Lees meer

Paard rijden/heb jij ook zin?

Paard rijden/heb jij ook zin?

Op vrijdag gaat Markdal een halve of hele dag naar het Gielsbos. Op de boerderij gaan ze bij de paarden aan de slag. In en rond de weide/piste zetten de volwassenen alles proper. De paarden krijgen hun verzorging en het leukst van al de paarden worden bereden. Een enkele keer lukt het om met het Vonderke ook naar daar te gaan. Als we dan zien hoe onze kinderen/jongeren genieten is het o zo spijtig dat we dit niet meer kunnen aanbieden.

Denk jij nu; "Hey, ik wil wel een helpende hand zijn. Ik ga graag met kinderen/jongeren om. Ik wil eens kijken of dit mij ligt. Ik wil wel eens horen hoe het te werk gaat." Dan neem je nu even je telefoon/PC. Bel/mail ons even en we kunnen wat voor elkaar betekenen.

Kijk naar de foto's en dat zegt gewoon al alles!

Dagopvang minderjarigen

’t Vonderke

Kloosterstraat 5

2330 Merksplas

Tel: 014/47.98.30

het.vonderke@deas.be

Lees meer

Afronding van projecten

Afronding van projecten

Altijd mooi dat je projecten kunt verwezenlijken met steun van anderen.

Het afgelopen jaar waren er verschillende projecten dat het Vonderke wou realiseren. Met steun van anderen kwam dit helemaal goed.

De cera wou ons wel steunen. Begeleiding, werkmannen, vrijwilligers staken hun handen uit de mouwen.  En zie nu!  De oude bureau werd met een nieuwe vloer, een nieuwe tafel en stoelen, een kast omgetoverd tot een klaslokaal. De speelbox die laag tegen de grond stond werd verhoogd zodat kinderen op hoogte zitten. Ze niet tegen de koude grond liggen. En het ergonomisch werken is voor de begeleiding. Ons appelhuisje kwam ook tot stand. Een plaatsje waar kinderen zich kunnen terugtrekken. Waar ze rustig kunnen spelen zonder afleiding van anderen.

 

Lees meer

Theater Stap

Theater Stap

Een dagje Theater Stap!

Uit de verschillende afdelingen van de As kwamen we bij elkaar om een dagje mee te draaien bij Theater Stap. We werden via een workshop volledig ondergedompeld. De creativiteit spat er met de momenten vanaf. We beleefden allen een schitterende dag. 

 

Lees meer

Familiedag!

Familiedag!

Familiedag, altijd een leuke tijd.

Dit jaar trokken de kinderen/jongeren met broers en zussen er op uit. Een huifkar met de nodige voorzieningen zorgde er voor dat we allen mee konden. De ouders bleven in 't Vonderke. Zij kregen de tijd om op gesprek te gaan bij de verschillende disciplines waar wij mee samen werken. 

Tijdens de huifkarrentocht en nadien waren de nodige lekkers ook aanwezig. Want Markdal had weer heel goed haar best gedaan om ons te voorzien van koekjes, cakejes en appeltaart. Dank je wel daar voor.

 

Fijn dat jullie er bij konden zijn!

Lees meer

Moederdag

Moederdag

In de maand mei vieren wij Moederdag!

Met onze kinderen/jongeren gingen we de wellnesstoer op. Daar zij in het Vonderke wel eens genieten van een voet/handmassage, voetbadje/snoezelbadje dachten we om de mama's ook eens te verwennen op deze manier.

We haalden verschillende ingrediënten in huis; komkommer, suiker, olijfolie, munt. We konden de verschillende producten voelen, ruiken en bewerken tot een komkommerscrub.

Genieten is de boodschap mama’s!

 

Lees meer

Pensioenfeest van onze directeur

Pensioenfeest van onze directeur

Onze directeur gaat dit jaar op pensioen. Dan denk je al direct aan een super verrassing.

Iedereen van De As werd uitgenodigd in de Olmense Zoo. Naast het bezoeken van de dieren, lekker eten werden er ook optredens georganiseerd. Dit gebeurden allemaal achter de rug van onze directeur door. 

Dat was een dagje genieten voor iedereen.

Lees meer

Een kleine meid kiest een goed doel uit!

Een kleine meid kiest een goed doel uit!

Via het Vormsel moest een meisje opzoek naar een goed doel. Ze ging aan het denken. Wat kan ik gaan doen om centjes bij één te sparen. Welke goed doel ga ik kiezen.

Via haar mama kwam ze bij ons terecht. Samen met haar zusje ging ze aan de slag in de keuken. Er werden vele cakejes gebakken en verkocht. 

Ze kwam dan ook eigen handig haar centjes binnen brengen. En weet je wat ook wij mochten genieten van haar bakkunsten. En ja hoor. Mmmmmm heerlijk!

Een grote dank je wel!

Archief