De As VZW

Sla navigatie over

Home Afdelingen Dagopvang minderjarigen 't Vonderke Werking

Werking van Semi-internaat 't Vonderke

Wat

’t Vonderke is een kleinschalig initiatief dat dagopvang biedt aan kinderen en jongeren (0-21 jaar) met een mentale en/of meervoudige handicap.

Doelstellingen

Het welzijn en het geluk van de ons toevertrouwde kinderen/jongeren met een beperking , optimaal te behartigen. Dit doen we samen met de ouders/gezinsleden als ervaringsdeskundigen. Voor een geslaagde samenwerking vinden wij regelmatige contacten met de ouders zeer belangrijk.

Team

Er is een multidisciplinair team aanwezig dat bestaat uit opvoedkundigen, logopediste en een orthopedagoog. Tevens werken we samen met een kinderarts en externe kinesisten vanuit verschillende praktijken uit de buurt.

Activiteiten

Zowel in de voor- als in de namiddag worden er aangepaste activiteiten voorzien. Dit kan gaan van activiteiten zoals schilderen, verhaaltjes lezen ‘Multi Sensory Telling, beleven van muziek, basale stimulatie, rolstoelfietsen, snoezelen in de eigen snoezelruimte tot grotere activiteiten op verplaatsing zoals zwemmen, paardrijden en een daguitstap.

Binnen ’t Vonderke gaat er veel aandacht uit naar de opvolging van het algemeen welzijn (lichamelijk en emotioneel). Zo werken we met een over-en-weer schriftje om dagelijks de ouders te informeren over het verloop in ’t Vonderke.

Openingstijden

Wij zijn elke werkdag open van 9.00 tot 16.00 uur. Dus ook tijdens de schoolvakanties. We bieden de kinderen/jongeren een warme maaltijd aan, aangepast aan hun zorgvragen.