De As VZW

Sla navigatie over

Home Afdelingen Externe begeleiding Team Mobiel Werking

Werking

Team mobiel is een team dat bestaat uit twee medewerkers die mobiele en ambulante begeleiding bieden aan kinderen/jongeren en volwassenen met een (vermoeden van) beperking. Tevens is dit team gespecialiseerd in het zoeken naar (onbetaald) werk voor personen met een beperking in het kader van begeleid werk.

Mobiele/ambulante begeleiding

Wij kunnen zowel mobiele als ambulante begeleiding aanbieden. We spreken van mobiele begeleiding als wij tot bij u thuis komen voor de gevraagde ondersteuning. Kom jij tot bij ons in de voorziening dan spreken we van ambulante begeleiding.

Voorbeelden van begeleidingen: hulp bij de organisatie van uw huishouden, uw administratie, invulling van uw vrije tijd, hulp bij het leren zelfstandig wonen, begeleiding van…

Begeleid werk

Wij (jobcoaches) gaan samen met jou (begeleid werker) op zoek naar een geschikte job in het gewone arbeidsmilieu. Eens we een job gevonden hebben, helpen we je om een goede start te maken op je werkplek. Dit doen we door zowel jou als je werkgever te ondersteunen. Samen maken we afspraken en helpen we je op weg in je werk. Ook nadien blijven we jou en je werkgever ondersteunen.

Begeleid werken is onbetaald werk, en het kan gaan over zowel enkele uren per week als over 5 dagen per week.

Voorbeelden van begeleid werk: bekers drinken klaar zetten in de kleuterschool, afval sorteren in het containerpark, brieven plooien in de bank, …

Downloads