De As VZW

Sla navigatie over

Home Afdelingen Vakantieopvang

Vakantieopvang

Vakantieopvang voor kinderen en jongeren met een mentale beperking.

Vakantie!

Tijd om uit te rusten, te spelen, te ravotten, een uitstapje te maken, gewoon fijn thuis te zijn,… Maar wat is die vakantie soms lang! Natuurlijk worden er kampen georganiseerd, is er speelpleinwerking of kun je beroep doen op een babysitdienst. Maar wat als je kind een mentale beperking heeft en bijzondere zorgen en begeleiding nodig heeft?

Daarom wordt er in Retie en Merksplas vakantieopvang georganiseerd, tijdens vier weken, in de maanden juli/augustus, speciaal voor kinderen en jongeren met een mentale beperking.

Deze vakantieopvang wordt gecoördineerd door respectievelijk

  • vzw de Rusthuif (vakantieopvang De Hei) voor de regio Arendonk, Dessel, Ravels en Retie.
  • vzw Markdal (vakantieopvang Boemerang) voor de regio Baarle- Hertog, Beerse, Hoogstraten, Merksplas, Rijkevorsel en Vosselaar.

De organisatie van deze opvang wordt mogelijk gemaakt door de financiële ondersteuning van de betreffende gemeentebesturen, en is enkel voorbehouden voor kinderen en jongeren vanuit deze gemeenten.

Wat mag je verwachten?

Je kind wordt opgevangen door een team van gemotiveerde jobstudenten die ondersteund worden door de begeleiding vanuit de dagcentra.

Activiteiten

Er worden zowel binnen- als buitenactiviteiten voorzien. Het aanbod van activiteiten wordt afgestemd op de diversiteit van kinderen die die dag aanwezig zijn. Een greep uit ons aanbod: samen spelen, knutselen, koken, snoezelen, zwemmen, waterspelen, sport, wandelen, een uitstap naar een kinderboerderij,… Kortom, spannende en leuke activiteiten volledig afgestemd op de zorg/behoefte van elk kind.

Praktisch?

We zijn open van maandag tot vrijdag van ’s morgens 8.30u. tot ’s avonds 16.30u. Er wordt verwacht dat u uw kind kan brengen en halen. De kinderen krijgen in de voor- en namiddag een tussendoortje, maar brengen voor ’s middags hun boterhammetjes mee.

De opvang gaat door gedurende 4 weken in juli/augustus en is toegankelijk voor kinderen van 3 tot 21 jaar. De dagen zijn door u vrij te kiezen.

De opvang ‘De Hei’ gaat door in de Gemeentelijke Basisschool Retie – afdeling Schoonbroek, Schoolstraat 4 te Retie (Schoonbroek). Het project loopt van maandag 16 juli t.e.m. vrijdag 10 augustus 2018.

De opvang ‘Boemerang’ gaat door in de Vrije Basisschool, Kloosterstraat 4 te Merksplas. Dit project loopt van maandag 16 juli t.e.m. vrijdag 10 augustus 2017.

Gelieve uw kind zo snel mogelijk in te schrijven. De inschrijvingen worden afgesloten op 15 mei 2018.

Interesse?

Gelieve telefonisch of per mail contact op te nemen met de coördinator vakantieopvang, Reenstraat 14, 2370 Arendonk. Tel: 014/44.83.70 E-mail: soc.dienst@deas.be.