De As VZW

Sla navigatie over

Home Afdelingen Vakantieopvang

Vakantieopvang

Vakantieopvang voor kinderen en jongeren met een mentale beperking.

Vakantie!

Tijd om uit te rusten, te spelen, te ravotten, een uitstapje te maken, gewoon fijn thuis te zijn,… Maar wat is die vakantie soms lang! Natuurlijk worden er kampen georganiseerd, is er speelpleinwerking of kun je beroep doen op een babysitdienst. Maar wat als je kind een mentale beperking heeft en bijzondere zorgen en begeleiding nodig heeft?

Daarom wordt er in Retie en Merksplas vakantieopvang georganiseerd in de maanden juli/augustus (22 juli tem 14 augustus), speciaal voor kinderen en jongeren met een mentale beperking.

Deze vakantieopvang is bedoeld voor kinderen en jongeren uit volgende gemeentes:

  • vakantieopvang De Hei te Retie : Arendonk, Dessel, Ravels en Retie.
  • vakantieopvang Boemerang te Merksplas: Baarle- Hertog, Beerse, Hoogstraten, Merksplas, Rijkevorsel en Vosselaar.

De organisatie van deze opvang wordt mogelijk gemaakt door de financiële ondersteuning van de betreffende gemeentebesturen, en is enkel voorbehouden voor kinderen en jongeren vanuit deze gemeenten.

Woon je niet in deze gemeentes maar wil je toch gebruik maken van onze opvang? Dan kan dit onder het systeem van Rechtstreeks Toegankelijke Hulp (RTH). Voor meer info rond RTH kan je terecht op (https://www.vaph.be/organisaties/rth/ondersteuning)

Wat mag je verwachten?

Je kind wordt opgevangen door een team van gemotiveerde jobstudenten die ondersteund worden door de begeleiding vanuit onze voorziening.

Activiteiten

Er worden zowel binnen- als buitenactiviteiten voorzien. Het aanbod van activiteiten wordt afgestemd op de diversiteit van kinderen die die dag aanwezig zijn. Een greep uit ons aanbod: samen spelen, knutselen, koken, snoezelen, zwemmen, waterspelen, sport, wandelen, een uitstap naar een kinderboerderij,… Kortom, spannende en leuke activiteiten volledig afgestemd op de zorg/behoefte van elk kind.

Praktisch?

We zijn open van maandag tot vrijdag van ’s morgens 8.30u. tot ’s avonds 16.30u. Er wordt verwacht dat u uw kind kan brengen en halen. De kinderen krijgen in de voor- en namiddag een tussendoortje, maar brengen voor ’s middags hun boterhammetjes mee.

De opvang gaat door van 22 juli 2019 tot en met 14 augustus 2019 en is toegankelijk voor kinderen van 3 tot 21 jaar. De dagen zijn door u vrij te kiezen.

De opvang ‘De Hei’ gaat door in de Gemeentelijke Basisschool Retie – afdeling Schoonbroek, Schoolstraat 4 te Retie (Schoonbroek).

De opvang ‘Boemerang’ gaat door in de Vrije Basisschool, Kloosterstraat 4 te Merksplas.

Gelieve uw kind zo snel mogelijk in te schrijven. De inschrijvingen worden afgesloten op 15 juni 2019. Per dag kunnen er maximum 15 kinderen deelnemen, vol = vol.

Interesse?

Gelieve telefonisch of per mail contact op te nemen met de coördinator vakantieopvang Tel: 014/44.31.01 E-mail: lieselotte.vanlaarhoven@mekanders.be