De As VZW

Sla navigatie over

Home Afdelingen Woonhuis HoogMark Werking

Werking

We vertrekken vanuit een huiselijk kader, zonder iemand zijn thuis te willen vervangen. Familie en sociale contacten zijn belangrijke schakels in het netwerk rond de cliënt. Onze deur staat dan ook open voor een bezoekje van onze buren, onze vrijwilligers, de families,…. Via de gebruikersraad betrekken we het netwerk van de cliënt bij de werking van het woonhuis. Via cliëntvergaderingen overleggen de cliënten alle onderdelen van het wonen en leven binnen HoogMark.

Kwaliteit van leven is een invalshoek van betekenis. De cliënten krijgen de kans om hun eigen leven uit te bouwen, aangepast aan hun kunnen. We bekijken samen wat op dat moment belangrijk is voor hun en samen zoeken we uit hoe we dit kunnen realiseren. We bekijken met de cliënt niet alleen wat zijn mogelijkheden zijn, maar ook wat men op dat moment aankan. We vinden het sociaal-emotioneel welzijn een belangrijk factor met een aangepaste begeleidingshouding.

Om de cliënten te ondersteunen en te begeleiden waar nodig, is er permanent begeleiding aanwezig in HoogMark. Elke cliënt heeft bovendien een persoonlijke begeleider om samen met de cliënt zijn kwaliteit van leven verder uit te bouwen.

Eigen keuzes worden zoveel mogelijk gerespecteerd:

  • Ieder heeft een eigen kamer die men zelf mag inrichten.
  • Men bepaalt mee de dag invulling.
  • Op de wekelijkse cliëntvergadering kan iedereen zijn zegje doen.
  • Men wordt actief betrokken bij overlegmomenten
  • ...

Een brede waaier aan activiteiten geeft ons de mogelijkheid om elke cliënt een aangepaste dag invulling aan te bieden. Hiervoor werken we samen met andere afdelingen binnen vzw De As. Maar ook met andere externe diensten zoals bijvoorbeeld woonopvang de Gelmelstraat, de tekenacademie, de dansclub, Knipoog Warande, KVG, Akabé,…. enzoverder.

Bovendien zijn we trots op de samenwerking met onze vrijwilligers. Want door hen kunnen er wekelijks een aantal cliënten gaan zwemmen, fietsen, naar familie,… of kan men eens een culturele uitstap maken.